Negres

Finca Butarós

Producció

3.242

Criança

12 mesos

Alcohol

14,5%

Vi negre Finca Butarós del Celler Mas Llunes

Nom

El FINCA BUTARÓS prové d’una vinya plantada a finals del segle XIX en terrenys pissarrosos al Paratge de Butarós, a l’extrem nord delterme de Garriguella en direcció a Vilamaniscle.

Les varietats que hi predominen són la Carinyena i la Garnatxa negre tot i que també hi trobem ceps de varietats blanques entre mig.

L’arbre que decora l’etiqueta és un server centenari que es troba almig de la finca i que al llarg dels anys ha crescut inclinat pels efectes de la Tramuntana.

Elaboració

El raïm va ser acuradament seleccionat manualment veremant per separat cada una de les varietats en el seu moment òptim de maduració.

La fermentació també es va realitzar per separat en dipòsits inoxidables refrigerats a una temperatura de 24/26oC amb un únic remuntatge diari i descubat als 30-40 dies de l’inici de fermentació segons la varietat.

Una vegada finalitzada la fermentació malolàctica es va procedir a l’assemblatge de les dues varietats i es va posar a envellir durant 1 any en bótes de roure francès i posteriorment 3 anys en ampolla.

Varietats

Carinyena (60%), Garnatxa negre (40%)

Nota de tast

Aroma complexa d’espècies i fruits negres, nou moscada, cafè,cacau, clau, regalèssia, torrats, prunes i lleugeres notes balsàmiques. En boca hi trobem molta fruita madura, és untuós, fi, ample i té un taní suau i agradable.

Premis

(2014) Gran Vinari d’or 2020
(2014) Medalla d’or al Challenge Internation du Vin de Paris 2019

Altres vins