Singulars

Carinyena Blanca

Producció

1.296

Alcohol

14%

Vi Carinyena Blanc del Celler Mas Llunes

Nom

El nom pretén expressar el que es busca en aquesta sèrie de vins del Mas Llunes: una sèrie de vins Singulars únics i diferents en cada anyada; sempre provinents de varietats autòctones i vinyes molt velles i elaborats
en quantitats molt petites.

El disseny de l’etiqueta reprodueix el dibuix d’una paret de pedra seca que cerca transmetre aquesta idea de singularitat de cada una de les pedres que la conformen.

Elaboració

El raïm va ser acuradament seleccionat manualment en el moment de la verema per aconseguir un grau de maduresa òptim i homogeni.

El most va macerar amb les pells del raïm durant tres hores a 10ºC de temperatura i a continuació es va escórrer per gravetat i va fermentar en dipòsit inox a 17ºC de temperatura. El 75% del vi va fer una criança de 5 mesos en ou de formigó i el 20% restant en bótes de roure francès durant 5 mesos.
Previ al seu embotellat es va filtrar i estabilitzar a -3ºC de temperatura.

Varietats

Carinyena blanca 100% provinent de la selecció dels ceps d’aquesta varietat d’una vinya de més de 80 anys del paratge de Fontanilles plantada en terrenys de pissarra.

Nota de tast

Color daurat brillant. Aroma complex amb notes de pell de cítric madur, llimona, taronja, herbes de sotabosc mediterrani. En boca és delicat, suau, fresc, harmònic, elegant, subtil i mineral.

Premis

(2018) Millor Carinyena blanca. Guia de Vins de Catalunya 2021 (9,83 punts)
(2017) 92 punts Guia Peñin 2020
(2017)Millor vi blanc de la Guia de Vins de Catalunya 2020 (9,80 punts)

Altres vins