Mas Llunes té una història centenària

Els nostres avantpassats ja treballaven les terres a Garriguella el 1389. Avui nosaltres seguim el somni que ells van començar.

La nostra filosofia

Treballem amb varietats autòctones com la Garnatxa i la Carinyena i extremem les atencions a les nostres vinyes ja que el secret de la nostra qualitat està en cuidar la matèria prima.

A casa nostra acostumem a dir que d’unes vinyes extraordinàries surt un raïm extraordinari. I d’un raïm extraordinari surt un vi excepcional. Aquesta és la principal raó per la que només elaborem vins de vinyes pròpies, algunes amb més de cent anys d’antiguitat. Quan tens tresors com aquests no hi ha ningú millor que tu mateix per cuidar-los.

Seguint les normes de producció ecològica ens esforcem per obtenir vins amb personalitat i marcat caràcter empordanès i les 150.000 ampolles que elaborem anualment són el fruit d’aquesta manera d’entendre el vi.

Avancem cap el futur sense perdre de vista les nostres arrels perquè ens agradaria que si els nostres avantpassats ens poguessin veure es sentissin orgullosos de com fem les coses.

Filosofia de Mas Llunes a Garriguella
Clima del celler Mas Llunes

El clima a Garriguella

Gaudim d’un clima Mediterrani privilegiat per a les nostres vinyes: hiverns freds però sense ser massa intensos i estius calorosos però temperats per les brises marines.


Fins i tot la Tramuntana, el fort vent del nord tant habitual a l’Empordà, és una característica favorable pels nostres vins ja que asseca les vinyes, evita humitats i ajuda a trobar la maduració idònia. A més, els hi aporta un caràcter propi i els nostres vins porten orgullosos la seva marca.

El sòl de les nostres vinyes

El sòl és la base d’on el raïm pren els seus nutrients i l’aigua que necessita per poder viure, créixer i madurar. La gran majoria de la nostra superfície conreable és de terreny pissarrós.

Aquests sòls són àcids, pobres en matèria orgànica i tenen bon drenatge; condicions ideals per la plantació de vinyes. També els hi aporta un alt grau de concentració i mineralitat, el que fa que els nostres vins tinguin aquest marcat caràcter empordanès.

 

Situació del celler Mas Llunes
Preservació de la biodiversitat al celler Mas Llunes

Preservació de la biodiversitat

Compromesos amb la preservació de l’entorn promovem l’harmonia entre els ceps i la biodiversitat autòctona.

Amb la instal·lació de caixes refugi i caixes niu enmig de les nostres vinyes potenciem la presència de ratpenats, uns excel·lents aliats en la lluita contra plagues, i d’ocells com el xoriguer petit o el gaig blau.

La construcció de dues basses naturalitzades tenint en compte la vegetació pròpia de les basses temporànies presents a l’Albera facilita l’abeurament de la fauna i enriqueix la presència d’amfibis, ocells, libèl·lules, papallones o altres invertebrats a les nostres vinyes.

La nostra situació

A Mas Llunes som afortunats de tenir un paisatge tan ric i divers. Limitem al nord amb els pirineus que a l’hivern ens donen unes vistes úniques de les muntanyes nevades.

A l’est tenim el Mediterrani amb les seves aigües tranquil·les i les seves sorres de platja fina i al sud la plana verda empordanesa que quan la mires et transmet aquella tranquil·litat tant difícil de trobar a les ciutats.

El vi et farà venir però aquestes terres t’hi faran quedar.

Situació del celler Mas Llunes