Negres

Emporion

Producció

3.000

Criança

11 mesos

Alcohol

14,5%

Vi negre Emporion del Celler Mas Llunes

Nom

EMPORION és el nom de l’antiga colònia grega fundada pels foceus, l’actual Empúries, on es van trobar les referències vitivinícoles més antigues de la península ibèrica, datades el segle VI aC. i d’on prové el nom EMPORDÀ que identifica la comarca i la Denominació d’Origen.

El cavall alat Pegàs identificava EMPORION a les monedes (dracmes) que s’encunyaven a la colonia en època dels grecs i posteriorment dels romans.

 

Elaboració

El raïm provinent de vinyes de terrenys de pissarra es va veremar manualment en el moment de la verema per aconseguir un grau de maduresa homogeni i òptim.
Les diferents varietats van fermentar separadament en dipòsits inoxidables de fermentació refrigerats a una temperatura constant de 24º C. Es van realitzar dos remuntats diaris, descubant als 21 – 30 dies d´inici de la fermentació, segons varietat. La prolongació de l´encubat es va determinar per tast.

La fermentació malolàctica es realitzà en dipòsit.

Es va sotmetre a mínims tractaments de clarificació i filtració abans de l´embotellat.

Varietats

Garnatxa negra (57%), Cabernet Sauvignon (43%)

Nota de tast

Color cirera amb ribet granat. És un vi complex, d’aroma net, franc i fresc, on destaca la fruita madura àcida, com fruits del bosc i cireres, notes balsàmiques i espècies com el pebre, el cacau i la regalèssia. En boca és un vi viu, potent, fresc, balsàmic i especiat.

Premis

2016 90 punts Guia Peñin 2020
Medalla d’or Girovi 2020

Altres vins