Mas Llunes du a terme un projecte de recuperació de la biodiversitat

Mas Llunes du a terme un projecte de recuperació de la biodiversitat

La plana de l’Alt Empordà i el peu de l’Albera mantenen un mosaic agroforestal en bon estat de conservació, on es poden observar algunes de les darreres poblacions gironines d’espècies escasses i amenaçades, com l’esparver cendrós, el xoriguer petit, el botxí i la terrerola comuna.

La tortuga mediterrània també és una espècie protegida i amenaçada a Catalunya establerta fa milers d’anys a les nostres terres i volem que n’hi contingui havent. Per això mantenim els marges de les nostres vinyes vegetats, perquè actuïn com a connectors naturals i la tortuga s’hi pugui desplaçar, alimentar o refugiar. I conservem els murs de pedra, on s’observa el llangardaix ocel·lat amb facilitat, molt present en aquesta zona.

Per preservar la biodiversitat també hem construït dues basses naturalitzades tenint en compte la vegetació pròpia de les basses temporànies presents a l’Albera. Aquest ecosistema facilita l’abeurament de la fauna, sobretot durant els mesos d’estiu i enriqueix la presència d’amfibis, ocells, libèl·lules, papallones o altres invertebrats.

Amb la instal·lació de caixes refugi i caixes niu enmig de les nostres vinyes, potenciem la presència de ratpenats, uns excel·lents aliats en la lluita contra plagues, i d’ocells com el xoriguer petit o el gaig blau.
Per contribuir a la sensibilització ambiental i mostrar com és possible la convivència de l’activitat vitivinícola amb la conservació del medi natural i el foment de la biodiversitat hem senyalitzat un itinerari per les nostres vinyes i així mostrar la singularitat de la flora i la fauna que en forma part. Ruta que es pot fer guiada en dies concrets.

Foto Gaig Vinya: Marina Comas

Comparteix Mas Llunes du a terme un projecte de recuperació de la biodiversitat en:

També et pot interessar...

76471565-ab71-45fa-96d7-27a4b62cc1aa

Millor celler amb oferta enoturistica 2024

Post FGG24 - CA

Mas Llunes al Fòrum Gastronòmic de Girona 2024

mas-llunes-bww-2024

Mas Llunes a la BWW 2024

mas-llunes-cypsela-premis-vinari-2023

Vinari d’or pel Cypsela als premis Vinari 2023

auria-mas-llunes-girona-excelent

L’Àuria aconsegueix el segell Girona Excel·lent 2023/2024

medalla or cercium

Medalla d’or pel Cercium al Concurs Mundial de Brussel·les