
El seu nom (“De neu” en català antic) i els cristalls de neu que adornen l’etiqueta estan inspirats en aquest paisatge singular.
Elaboració
El raïm va ser acuradament seleccionat manualment en el moment de la verema per aconseguir un grau de maduresa òptim i homogeni. El most va macerar amb les pells del raïm durant deu hores a 7º de temperatura i a continuació es va escórrer per gravetat i va fermentar durant 21 dies en dipòsit d’acer inoxidable a una temperatura de 13º fins assolir una graduació de 10% Vol. alc. ; la fermentació es va completar en bótes noves de roure francès alier de torrat mitjà.
El vi va romandre en les bótes en contacte amb les seves lies durant cinc mesos. Previ al seu embotellat es va filtrar i estabilitzar a -3º de temperatura.
Varietats
Garnatxa blanca (85%), Macabeu (15%).
Nota de tast
Color palla brillant. Aroma floral, herbes mediterrànies, fonoll, romaní, cítrics, notes cremoses i torrades del roure. Bona concentració y textura en boca, saborós, estructurat, mineral, salins, amb expressió afruitada i final llarg.
Medalles
(2018) Medalla de bronze Premis Vinari 2020
(2017) 92 punts Guia Peñin 2020
(2016) 96 punts Decanter 2019
(2016) 91 punts Guia Peñin 2019
(2015) 90 punts Guia Peñin 2018