El cavall alat Pegàs identificava EMPORION a les monedes (dracmes) que s’encunyaven a la colonia en època dels grecs i posteriorment dels romans.
Elaboració
El raïm provinent de vinyes de terrenys de pissarra es va veremar manualment en el moment de la verema per aconseguir un grau de maduresa homogeni i òptim.
Les diferents varietats van fermentar separadament en dipòsits inoxidables de fermentació refrigerats a una temperatura constant de 24º C. Es van realitzar dos remuntats diaris, descubant als 21 – 30 dies d´inici de la fermentació, segons varietat. La prolongació de l´encubat es va determinar per tast.
La fermentació malolàctica es realitzà en dipòsit.
Es va sotmetre a mínims tractaments de clarificació i filtració abans de l´embotellat.
Varietats
Garnatxa negra (57%), Cabernet Sauvignon (43%)
Nota de tast
Color cirera amb ribet granat. És un vi complex, d’aroma net, franc i fresc, on destaca la fruita madura àcida, com fruits del bosc i cireres, notes balsàmiques i espècies com el pebre, el cacau i la regalèssia. En boca és un vi viu, potent, fresc, balsàmic i especiat.
Medalles
2016 90 punts Guia Peñin 2020
Medalla d’or Girovi 2020