Garnatxa Solera Mas Llunes guanyadora del Gran Vinari d’Or

By 24 de febrer de 2016Premis

La gala ha estat l’acte final de la Primera edició dels Premis Vinari, que van arrencar abans de l’estiu amb una convocatòria a tots els cellers i que ha aconseguit la participació de 730 vins adherits a les diferents Denominacions d’Origen de Catalunya. Quatre tastos eliminatoris durant els mesos de juny i juliol i un tast final, celebrat el passat 16 de setembre a Rubí, han donat pas a una gran nit pels vins catalans, en què s’han lliurat més de 150 guardons als vins guanyadors.

Els vins han participat en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d’Or, tres Vinaris de Plata i cinc Vinaris de Bronze. Així mateix, s’han lliurat els Vinari Especial a la Producció Ecològica i els Vinaris Especials a les DO, que reconeixen els millors vins de cada una de les dotze Denominacions d’Origen de Catalunya.

El premi més important de la nit, el Gran Vinari d’Or 2013, que distingeix el millor vi català, ha estat per al Garnatxa d’Empordà Solera Mas Llunes 2002, un vi dolç DO Empordà que ha estat el vi més ben puntuat d’entre els 730 presentats a concurs. El mateix vi ha guanyat el Vinari d’Or en la categoria Vi dolç, ranci i de postres i el Vinari d’Or Especial de la DO Empordà.

Leave a Reply