Torna l’Emporion, el primer vi de Mas Llunes

By 15 de octubre de 2019Vins

Tornem a treure el mercat el primer vi que vam elaborar, l’Emporion, amb una imatge i un cupatge renovats i l’hem presentat aquest dilluns a professionals del sector al jaciment arqueològic que li dona nom.

A la presentació, l’Antoni Roig, propietari del celler, juntament amb la seva filla Gemma han parlat de la trajectòria del celler, des dels seus inicis, ara fa 19 anys, fins a l’actualitat. En un discurs, l’Antoni ha recordat les generacions que els van precedir i van ajudar a tirar endavant aquest projecte. També ha parlat de l’aposta per les varietats tradicionals de la zona i la producció ecològica i ha explicat properes fites, com ara la recuperació dels boscos que es troben dins la finca i la utilització de llevats autòctons.

El vi, que surt al mercat amb l’anyada 2016, està elaborat amb un cupatge de dos terços de Garnatxa Negra i un terç de Cabernet Sauvignon de les pendents pissarroses de les seves vinyes de costers, va fer una criança d’11 mesos en botes de roure francès i posteriorment un envelliment en ampolla de 14 mesos.

Aquest és el primer vi del celler que ha estat tapat amb suro de proximitat i que porta el segell Taps de Finca.

Leave a Reply